ma. 26 t/m vr. 30 nov.: Matchpoint

De feestweek van Het Dorp is een week waarop mensen zich met elkaar kunnen verbinden, mensen met of zonder handicap, ziekte of beperking, denkers en doeners, familie en vrienden, met of zonder verstand van technologie en met of zonder verstand van de zorg. Matchpoint wil daarbij helpen.

Een vraag? Iedereen mag een vraag stellen aan Matchpoint, bewoners, bezoekers en medewerkers van Het Dorp, familie en vrienden, en alle andere mensen die zich bij Het Dorp betrokken voelen. De enige voorwaarde is dat het vragen en wensen zijn die de ontwikkeling bevorderen, de zelfstandigheid vergroten. Kortom vragen die bijdragen aan een goede kwaliteit van leven. Een voorbeeld is dat je zelfstandig naar de stad kunt gaan, wat nu niet lukt omdat een wisseling van het zuurstofapparaat nodig is. Of dat je thuis zelf koffie kunt maken, wat nu niet gaat omdat je een beperkte handfunctie hebt. Of iemand zoekt een simpele aanpassing in zijn huis, om bijvoorbeeld zelf de koelkast open en dicht te kunnen doen.

Het antwoord! Matchpoint zoekt een lokale techneut of installateur die een oplossing weet voor deze wensen en brengt het contact (de match) tussen vrager en degene die de oplossing aandraagt tot stand. Matchpoint wil natuurlijk wel volgen of het gelukt is en of vrager en aanbieder van een oplossing tevreden zijn.

Voor restaurant de Sleutel staat sinds kort een prachtig beeld van de Arnhemse kunstenaar Petra Hartman. Dat beeld heet De Zuil en daarin staan de vragen en oplossingen waar Matchpoint mee bezig is.

Heb je een vraag? Wacht niet te lang en stuur je vraag in naar matchpoint@siza.nl
Wil je helpen met oplossingen? Klik hier voor meer informatie over Matchpoint en bedenk en doe mee!