Interview Miranda Verhoeks

Miranda Verhoeks: “Je viert maar één keer het vijftigjarig bestaan.”

“Mij werd gevraagd of ik wilde meedenken over het feest, omdat vaak dezelfde mensen steeds actief zijn. Eerst zou ik samen met een vriendin meedoen, maar zij is te moe en ligt vaak in bed. Bij het eerste gesprek was mijn vriendin er wel bij. Iemand kwam met ons praten over wat wij leuk zouden vinden. Wij hebben voorgesteld dat er iets met een markt zou komen, waar je spullen kan kopen en verkopen. Standjes met eten en kleding. Zodat mensen die aan huis gekluisterd zijn, die niet makkelijk weg kunnen, ook iets leuks hebben. Daarna vroegen ze of ik wilde meedoen met de voorbereiding voor het feest, samen met andere bewoners en medewerkers.
Op de eerste bijeenkomst waren we met veel mensen. In groepjes van vijf hebben we gebrainstormd over wat we willen. Willen we een feest van een dag of van meer dagen? Wie nodigen we uit? Welke artiesten? Nodigen we ook oud-medewerkers en oud-bewoners uit? Wordt het reünie-achtig. Dat soort vragen.
Er kwam een groepje om verder na te denken, maar daar kon ik niet steeds bij zijn door omstandigheden. Toen heb ik me opgegeven voor gastvrouw, dat betekent dat je mensen verwelkomt en weer uitzwaait. Maar ik ben niet door de selectie gekomen omdat ik ademhalingsondersteuning heb. Dat was wel een teleurstelling. Nu heb ik een andere rol. Tijdens de Hollandse Brunch op 27 november ben ik de quizassistente voor het spel dat er dan wordt gespeeld. Ik reik de prijzen uit.
Ik hoop dat het een leuke week wordt voor iedereen en dat de echte huismussen hun huis uitkomen. Je viert maar een keer het vijftig jarig bestaan. En ik hoop dat het eindfeest keileuk wordt.”