Primeur is voor bewoners

Mies Bouwman en Philippe Pozzo di Borgo komen kennis maken

ARNHEM – De kop is eraf. Terwijl zondag in de grote feesttent op het Oosterpark de repetities aan de gang waren voor het symposium komende maandag, maakten bewoners van Het Dorp in restaurant De Sleutel alvast kennis met twee van de grote namen op de jubileumaffiche: Mies Bouwman, dé ambassadeur van Het Dorp en Philippe Pozzo di Borgo, wereldberoemd van’ de Franse filmhit Intouchables. Beiden poseerden met bewoners en beantwoordden hun vragen. Pozzo di Borgo, de schrijver van het boek Le Second Souffle (de Tweede Adem) dat de inspiratie vormde voor de inmiddels door tientallen miljoenen mensen bekeken film Intouchables, kreeg de meest uiteenlopende vragen. Over de film natuurlijk, maar ook technische: ‘Hoe bestuurt u uw rolstoel?’ Antwoord: met zijn kin.

 

 

Mooi was de ontmoeting tussen de Fransman en bewoonster en fan Leonie Nieuwenhuis die een half jaar geleden een speciale vertoning van Intouchables regelde op Het Dorp. Daar ontstond het plan om Pozzo di Borgo uit te nodigen voor het symposium.

 

De redactie die samen met bewoners een feestkrant maakt die vrijdag verschijnt, liet posters drukken van Het Dorp-bewoners en hun begeleiders in Intouchables-stijl. Pozzo di Borgo was daar zo enthousiast over dat hij het idee ook in Frankrijk wil introduceren.

 

Mies Bouwman is morgen aanwezig bij het symposium. Philippe Pozzo di Borgo gaat op het podium in dialoog met schrijfster en moeder van een gehandicapte zoon Annemarie Haverkamp.