Gewoon leven met nieuwe technologie

Hoe gek het ook klinkt, ons uitgangspunt is dat iedereen ‘gewoon’ wil leven. Nieuwe technologie kan daarin veel betekenen. Samen met RMC Groot Klimmendaal maakt Siza nieuwe technologie toepasbaar in het dagelijks leven. Concreet richt ons werk zich op  4 thema’s.

Omgevingsbesturing
Innovaties die het mogelijk maken dat je zelfstandig de sfeer en “gevoel van thuis zijn” kunnen bepalen in je eigen huis. Besturing van de elektrische rolstoel, verlichting, gordijnen, de voordeur, etc.: allemaal te besturen vanuit één enkele oplossing.  Ook voor mensen die nauwelijks hand of vinger functie hebben.

Robotica
Onderzoek naar de inzet van robots in de gezondheidszorg vindt al een behoorlijk wat jaren plaats. De eerste concrete toepassingen beginnen nu hun waarde te bewijzen. Van schoonmaakrobots tot eetrobots tot robotica die zorgverleners ondersteunen bij het tillen.

Aanpassing in de woning
Innovaties die er voor zorgen dat iemand in een rolstoel zich makkelijk door het huis kan bewegen zonder dat het huis de uitstraling van een aangepaste woning heeft. Een speciale keuken, badkamer, slaapkamer en woonkamer maken een gewone woning bijzonder geschikt.

Innovatie van het zorgproces
De opkomst van tablet computers en slimme software maakt effectievere zorg mogelijk. We ontwikkelen en zetten applicaties in die mensen meer zelfstandigheid bieden dagelijkse zaken – eten, innemen van medicijnen, contact met vrienden en familie, etc.